Do it yourself / My eco - half

DIY – Ανανεώστε τις παλιές σας γλάστρες!


Μεταμορφώστε τις πήλινες αδιάφορες γλάστρες σας σε ρομαντικές και μοντέρνες, έτοιμες να υποδεχτούν τα φυτά σας και να στολίσουν τον κήπο σας.

Από πέρυσι έψαχνα μία γλάστρα σε συγκεκριμένο μέγεθος και χρώματα, αλλά να είναι οικονομική και όμορφη. Μάταια όμως. Οι όμορφες ήταν είτε μικρές είτε πολύ ακριβές. Ώσπου έπεσε το μάτι μου σε μία ιδανική πήλινη των 2€. Και είπα, θα την χρωματίσω εγώ, γιατί όχι? Επέλεξα τη μέθοδο του decoupage, καθώς είχα ριζόχαρτα από προηγούμενα projects, αλλά και σκέτη φωτοσκίαση να έκανα, πιστεύω θα ήταν εξίσου πετυχημένη.

Πέρασα με αστάρι τη γλάστρα και το πιατάκι της, και την άφησα να στεγνώσει. Στη συνέχεια κόλλησα το ριζόχαρτο με την ειδική κόλλα decoupage.

Χρωμάτισα το υπόλοιπο της γλάστρας και φρόντισα να κάνω το ριζόχαρτο να φαίνεται σαν να βγαίνει μέσα από μία παλιά βαφή, ώστε να γίνει πιο vintage. Τέλος πέρασα το χείλος και τις γωνίες με χρυσό, για να της δώσω πιο σικ και λουσάτο ύφος.

20140410_012329

Έτοιμη η γλάστρα μου! Αυτή τη στιγμή στεγνώνει στο τραπέζι. Τελευταίο βήμα, θα την περάσω με λούστρο νεφτιού, και όχι νερού γιατί με το πότισμα θα χαλάσει.

Φιλιά, καλό DIY και σε σας!

Υ.Γ. Αφού τελειώσετε με το στόλισμα της γλάστρας, βρείτε οδηγίες για κηπουρική στο άρθρο μας: Πως να φυτέψετε λουλούδια της άνοιξης- Αρχάριοι

 

1 thoughts on “DIY – Ανανεώστε τις παλιές σας γλάστρες!

  1. Παράθεμα: DIY – Τι να κάνετε παλιά σας βιβλία | tsoupress

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.