Events & the city

Metamorphosis: Ένα τριήμερο στο ΚΠΙΣΝ


 kpsn

  Εχθές, άνοιξε για μια ακόμη φορά τις πόρτες του προς το κοινό το Κέντρο Πολιτισμού ‘Ιδρυμα Σταύρος Ν ιάρχος που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και ένα υπέροχο μεσογειακό πάρκο στο οποίο θα προγραμματίζονται και διάφορες καλλιτεχνικές παραστάσεις! Αυτός ο υπέροχος και πολυποίκιλος χώρος, μας έκανε για άλλη μια φορά να νιώσουμε ευγνωμοσύνη προς έναν πραγματικό έλληνα γεμάτο αληθινή αγάπη και όραμα για τη χώρα του, τον Σταύρο Νιάρχο. Όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στο χώρο, είτε σαν αθλητές είτε σαν απλοί επισκέπτες, νιώσαμε την ανάγκη μιας metamorphosis, μέσω του βραδινού αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε, της σκακιστικής αναμέτρησης με τον Garry Kasparov, των συναυλιών, των εικαστικών και φυσικά της ξενάγησης σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος. Η metamorphosi αυτή επέρχεται όταν αντιλαμβανόμαστε πως μέσα σε έναν τέτοιο αστικό πόλο έλξης απολαμβάνουμε έντονα τις δράσεις που γίνονται, πλημμυρίζουμε με ένα σωρό νέα συναισθήματα ενθουσιαμού, συλλογικότητας, αισιοδοξίας και προσδιορίζουμε εκ νέου την αντίληψη του δημόσιου χώρου ως μια φιλόξενη πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και εξερεύνησης.

imagegen

  Το ΚΠΙΣΝ μας προσκαλεί αυτό το τριήμερο, 24-26 Ιουνίου 2016, στους ανοικτούς χώρους του για να απολαύσουμε το καταπράσινο τοπίο από κήπους με μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, φυτά, σιντριβάνια, αλέες, μονοπάτια, παιδικές χαρές, και ανοιχτούς χώρους αλλά και να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, που φέρουν τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο. Το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Στο πρόγραμμα του Metamorphosis συμπεριλαμβάνονται  καλλιτέχνες διαφορετικών επιρροών και ύφους, όπως η ανατρεπτική Laurie Anderson, ο μουσικός Omar Souleyman, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αμερικανο-Ιρακινός μουσικός Amir ElSaffar, οι Xylouris White, οι «βιρτουόζοι των κρουστών» Douglas Perkins και Δημήτρη Δεσύλλα, ο διεθνούς φήμης Κινέζος συνθέτης Tan Dun, η Demy, ο χορογράφος David Dorfman, όπως επίσης και ο διάσημος σκακιστής Garry Kasparov, και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας του έργου Renzo Piano, φιλοδοξώντας να μεταφέρει το όραμα του ΚΠΙΣΝ για τη δημιουργία ενός χώρου ανοιχτού σε όλους, ο οποίος ανήκει στους ίδιους τους πολίτες και έχει σχεδιαστεί με στόχο να συντροφεύσει για τα επόμενα πολλά χρόνια, τους δημιουργικούς στόχους των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Metamorphosis:

http://www.snfcc.org/?lang=el

http://www.snfcc.org/metamorphosis/

Μια επίσκεψη θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους! S.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.