Meet the artist

Η εικαστικός Paraskevi μας παρασύρει στον κόσμο των γραμμών!


Γνωριζεται την εικαστικό Paraskevi; Αν όχι τότε ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε μια μοναδική καλλιτέχνιδα, αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο

Χαρούμενη, θετική, ενθουσιώδης και με προσωπικότητα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, η Paraskevi είναι ο άνθρωπός που θέλεις να περνάς ώρες μαζί της συζητώντας για τέχνη αλλά και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί! Είναι αρχιτέκτονας και μητέρα και μέσα σε όλο αυτό το τρέξιμο της καθημερινότητας βρίσκει το χρόνο να ασχοληθεί με πολύ όρεξη με την μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική. Τα έργα της αποτελούνται από καθαρές γραμμές γεμάτες χρώματα που δημιουργούν σχέδια και γνώριμες μορφές. Η τεχνική της είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Η Paraskevi έχει δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα μέσα από χρόνια πειραματισμού και σύντομα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της ατομική έκθεση! Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα;

/Happy, positive, enthusiastic, and with a personality that wins you over from the first moment, Paraskevi is the person you want to spend hours with, discussing art and anything else one can imagine! She is an architect and a mother and, amidst the hustle and bustle of everyday life, finds the time to eagerly engage with her great love, painting. Her works consist of clean lines filled with colors that create patterns and familiar forms. Her technique is unique and distinctive. Paraskevi has created her own identity through years of experimentation and will soon hold her first solo exhibition! Let’s get to know her better.

Paraskevi καλησπέρα! Είναι μεγάλη μας χαρά που σε φιλοξενούμε στο blog μας! Τι λες να αρχίσουμε με μερικές ερωτήσεις;

Πες μας λίγα λόγια για σένα

Είμαι η Paraskevi και είμαι αρχιτέκτων-εικαστικός. Έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική, εργάζομαι στο αντικείμενο μου και τον υπόλοιπο χρόνο ζωγραφίζω. Έχω συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φέτος, τον επόμενο μήνα συγκεκριμένα, διοργανώνω την πρώτη ατομική μου έκθεση. Οι ζωγραφισμένες δέσμες γραμμών είναι το σήμα κατατεθέν της εικαστικής μου ταυτότητας.

Τι θυμάσαι από τα πρώτα σου βήματα, την αρχή της καριέρα σου ως ζωγράφος;

Καταρχάς, ζωγραφίζω από παιδί. Επίσης, ως αρχιτέκτων το σχέδιο και η ζωγραφική αποτελούν εργαλείο της ειδικότητάς μου. Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη ν’ασχοληθώ περισσότερο με το χρώμα και ξεκίνησα να δημιουργώ εικαστικά έργα, την τελευταία δεκαετία πιο συστηματικά.

– Πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και έχουν διαπρέψει. Θεωρείς οτι η ζωγραφική θα μπορούσε να είναι το επάγγελμά σου;

Για μένα είναι ένας βασικός τρόπος έκφρασης αλλά πλέον αποτελεί ζωτική μου ανάγκη. Σίγουρα, είναι ιδανικό να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς!

– Ποιές είναι οι επιρροές σου;

Είναι πάρα πολλές αλλά, θεωρώ ότι, οι βασικές είναι τρεις ζωγράφοι: Ο Vincent Van Gogh, ο Jackson Pollock και η Toma Abts.

– Τι σε εμπνέει;

Τα χρώματα του ουρανού κατά το ξημέρωμα και το ηλιοβασίλεμα. Νιώθω ότι γεμίζουν την μπαταρία μου.

– Τι θέλεις να δηλώσεις με την τέχνη σου;

Η αλήθεια είναι ότι, σε μένα τουλάχιστον, η έμπνευση δεν εμφανίζεται ως σκοπός για κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί, όμως, να δομηθεί στην πορεία της καλλιτεχνικής διαδικασίας. Για παράδειγμα, η προσεχής ατομική μου έκθεση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

– Μπορείς να μας μιλήσεις για την τεχνική που χρησιμοποιείς στα έργα σου;

Η εικαστική μου τεχνική είναι πρωτότυπη στη σύλληψή της και έχει προκύψει μέσα από πειραματισμούς ετών. Πριν πω περισσότερα και ενόψει της έκθεσής μου, προσκαλώ όλους τους φίλους της τέχνης να δουν τα έργα μου δια ζώσης και να την ανακαλύψουν από κοντά!

– Πως πιστεύεις οτι τα έργα σου επικοινωνούν με τον κόσμο;

Καταρχάς, ευχή κάθε καλλιτέχνη είναι τα έργα του να προκαλούν συναισθήματα στο κοινό. Ωστόσο, η τέχνη μου, πάνω απ’ όλους, πρέπει να “μιλάει” πρώτα σε μένα.

– Σύντομα κάνεις την πρώτη ατομική σου έκθεση. Ποιές σκέψεις σε κατακλύζουν;

Είμαι πολύ χαρούμενη που κάνω αυτό το βήμα. Αισθάνομαι ότι ετοιμάζω μια γιορτή, ένα όμορφο γεγονός και θέλω να το μοιραστώ με όλους!

– Τι προσδοκάς από την έκθεση;

Νιώθω ότι κλείνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας νέος. Θέλω να μάθω μέσα από αυτή την εμπειρία, καθώς και να γνωρίσω νέους φίλους που θα επισκεφθούν την έκθεση.

– Πως εξελίσσεται η τέχνη σου με το χρόνο;

Αυθόρμητα κυρίως. Έχω διαρκώς νέες σκέψεις και ιδέες, μου αρέσει να πειραματίζομαι.

– Ποιός είναι ο επόμενος στόχος σου; Τι σχέδια έχεις για το προσεχές μέλλον;

Ήδη, έχω μια υπέροχη πρόταση για μια ομαδική έκθεση το καλοκαίρι, με αφορμή ένα εικαστικό γεγονός. Θα σας ενημερώσω εν καιρώ! 😉

– Ποιές ενέργειες θεωρείς ότι θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία για να αναδείξει περισσότερο τους καλλιτέχνες σήμερα;

Να στηρίξει τους χώρους της τέχνης/γκαλερί καθώς και τους ίδιους τους καλλιτέχνες με ευνοϊκούς όρους φορολόγησης.

– Με ποιόν τρόπο θεωρείς ότι η τέχνη επηρεάζει τους ανθρώπους;

Η τέχνη μιλάει στον καθένα μας διαφορετικά ανάλογα με τις προσλαμβάνουσές του. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι μας είμαστε φτιαγμένοι για κάποιου είδους τέχνη, γιατί πιστεύω ότι, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ύπαρξης αλλά και της εξέλιξης του ανθρώπου.

– Αν έπρεπε να σώσεις ένα έργο τέχνης από μια παγκόσμια καταστροφή ποιό θα ήταν αυτό;

Δύσκολη αυτή η απάντηση! Αν πρέπει να διαλέξω οπωσδήποτε ένα τότε θα πω την “Έναστρη νύχτα” του Van Gogh.

Υπέροχη συνέντευξη με μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα! Paraskevi σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην έκθεσή σου! Σε παρακολουθούμε και σε στηρίζουμε στην πορεία σου μέσα στην τέχνη και φυσικά αναμένουμε τα επόμενα βήματά σου 🙂

Την paraskevi μπορείτε να την ακολουθήσετε στο λογαριασμό της στο instagram art.paraskevi, όπου θα βρείτε και πολλά από τα έργα της!

Και φυσικά σας περιμένει όλους στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Ο μυστικός κήπος με τα αγάλματα» στο Project Gallery, 5-14 Απριλίου.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.