Events & the city

«Life in Space»: Μία έκθεση για το ταξίδι πέρα από τα άστρα


Πήγαμε, είδαμε, μάθαμε και κάναμε ένα ταξίδι ανάμεσα στα αστέρια! Το Ολυμπιακό Κέντρο Γουδί στην Αθήνα άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει μία διαφορετική έκθεση από εκείνες που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στη πόλη μας. Η έκθεση “LIFE IN SPACE” απευθύνεται σε όσους είναι λάτρεις του διαστήματος και αναζητούν την περιπέτεια! Είναι μία ευκαιρία για να ξεκινήσετε ένα εξαιρετικό ταξίδι μέσα από τη μαγευτική διαστημική έκθεση που δημιουργήθηκε με την υπογραφή συνεργασίας των NASA, ESA και ASI space agencies. Όμως βιαστείτε, καθώς ο χρόνος τελειώνει! Σε λίγες μόνο μέρες, η πρωτοφανής έκθεση των διαστημικών αντικειμένων θα πλησιάσει στο τέλος της.

Μέχρι τώρα έχει φιλοξενηθεί σε 15 χώρες παγκοσμίως και το κοινό της ξεπέρασε τους 4.000.000 θεατές!

Ο χώρος στο Ολυμπιακό κέντρο έχει μετατραπεί σε μία ιστορική αναφορά της πορείας των ανθρώπινων προσπαθειών για την κατάκτηση του διαστήματος. Κάθε γωνιά της έκθεσης αποτελεί μία πύλη για τον κόσμο που συμμετάσχει σε εκείνη, προς το απέραντο του διαστήματος. Η συλλογή των εκθεμάτων αποτελείται από ιστορικά αντικείμενα των διαστημικών αποστολών, όπως επιστημονικά έγγραφα και φωτογραφίες, τις πρώτες στολές που χρησιμοποιήθηκαν από τους αστροναύτες και την μετέπειτα εξέλιξή τους, τα μοντέλα των πυραύλων και δορυφόρων, καθώς και τα πιστά αντίγραφα των αεροσκαφών που συμμετείχαν στις διάφορες αποστολές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημείο της έκθεσης που βρίσκεται το ακριβές αντίγραφο της καμπίνας από το πρόγραμμα Apollo, πιθανό να σου προκαλέσει τη νοσταλγία της ομώνυμης ταινίας του αγαπημένου ηθοποιού Tom Hanks! Εάν παραμείνεις κιόλας και κάποια λεπτά παραπάνω στο σημείο και επικεντρωθείς στο οπτικοακουστικό υλικό της αίθουσας, η φαντασία σου μπορεί να σε παρασύρει στη θύμηση της τελευταίας σκηνής της ταινίας, με τις αγχωτικές προσπάθειες συντονισμού για τη διάσωση των αστροναυτών, μεταφέροντάς σου καθαυτόν τον τρόπο έντονα την αίσθηση της δυσκολίας επιβίωσης του ανθρώπου στο μαύρο του διαστήματος.

Φυσικά αφού μιλάμε για το διάστημα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διάσημοι χαρακτήρες του διαστήματος από την επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας, το Star Wars. Οι φιγούρες τους σε περιμένουν στα μισά της έκθεσης, σε στάσεις δράσης έτοιμες να φωτογραφηθούν μαζί με τους τολμηρούς μικρούς και μεγάλους τους φίλους!

Κι εάν δεν έχετε πειστεί ακόμη και τίποτα από τα παραπάνω δεν σας ενθουσιάζει, υπάρχουν και οι διαδραστικές εμπειρίες στο τελευταίο κομμάτι της έκθεσης. Όσοι επισκέπτες το επιθυμούν, μπορούν να αποκτήσουν μία πιο βιωματική εμπειρία με το διάστημα, δηλαδή με τη βοήθεια ειδικών προσομοιωτών να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που βιώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα, όπως είναι η έλλειψη βαρύτητας, την απώλεια του ‘χωρικού’ προσανατολισμού ή να συμμετάσχουν σε προσγείωση με το διαστημικό λεωφορείο. Εμείς πάντως επιλέξαμε να περιηγηθούμε με τη βοήθεια εικονικής πραγματικότητας μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να ακούσουμε τις συνομιλίες των αστροναυτών! 

Η έκθεση “LIFE IN SPACE” γίνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το The U.S. Space & Rocket Center και το Space Camp του, το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Ήταν κάτι το διαφορετικό και μία αξέχαστη εμπειρία που άξιζε το κάθε λεπτό!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.