Events & the city

Τέχνη, Επιστήμη & Οικολογία στο Μουσείο Γουλανδρή


Πόσες φορές έχετε επισκεφτεί μια έκθεση που σας ταξίδεψε σε έναν κόσμο που συνδυάζει την τέχνη με την οικολογική ευαισθησία;

Στην καρδιά της πόλης μας, το Μουσείο Γουλανδρή ανοίγει τις πόρτες του για μια εμπειρία που συνδυάζει τρεις διαφορετικές εκθέσεις, μοναδικές στο περιεχόμενό τους, αλλά με κοινή τους αφετηρία τη γη! Με οδηγό την παιδεία, τη θαυμαστή κληρονομιά της φύσης και τη τέχνη, το μουσείο μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς κόσμους, ανοίγοντας παράλληλα παράθυρα γνώσης και εναλλακτικής σκέψης. 

Έκθεση: Κλιματική Αλλαγή και εμείς

Καθώς ο επισκέπτης ξεκινά την περιήγησή του στο πρώτο εκθεσιακό χώρο συναντάει την ανασκόπηση της κλιματικής αλλαγής μέσα από διαδραστικά μέσα εκμάθησης, και ανακαλύπτει το οικολογικό αποτύπωμα της καθημερινότητάς του. Με ένα φόντο γεμάτο οικολογική ευαισθησία και δέσμευση προς το περιβάλλον, οδηγείται σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και προβληματισμού για την σχέση του με τον φυσικό κόσμο. Έχετε αναρωτηθεί πόσα κυβικά νερό καταναλώνετε σε καθημερινή βάση; Κάνει ανακύκλωση. Την κάνει σωστά; Είναι σκέψεις που έχουμε μάθει δυστυχώς να προσπερνάμε, ενώ η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και μας χτυπάει την πόρτα. 

Έκθεση Φυσικής Ιστορίας 

Στο δεύτερο κομμάτι του εκθεσιακού χώρου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει ένα ταξίδι στη φυσική ιστορία μέσα από την εξέλιξη των ζώων, των μικροοργανισμών, αλλά και μέσα από τα κοχύλια! Αντικείμενα, εκθέματα και πληροφορίες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν εκπαιδευτικό και συναρπαστικό περιβάλλον, ανακαλύπτοντας την εκπληκτική ποικιλία της ζωής που ανθίζει πάνω στη γη, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα. 

Έκθεση: Κοσμοναύτης της Γης 

Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης φιλοξενεί έργα που αναπαριστούν τον κοσμοναύτη της Γης. Οι κοσμοναύτες θεωρούνται οι άνθρωποι που εξερευνούν το άγνωστο, ανοίγοντας νέους δρόμους στην καλλιτεχνική έκφραση και στην επιστήμη. Τα γλυπτά που παρουσιάζονται σε αυτή την ενότητα αναδεικνύουν την πολυμορφία της φύσης, ενώ οι πίνακες συνθέτουν τη πολυχρωμία και το ακανόνιστο που υπάρχει γύρω μας. Στόχος της έκθεσης είναι ο θεατής να ανακαλύψει τη σύνθεση της φύσης και να εμπνευστεί από το ανθρώπινο πνεύμα της εξερεύνησης.

Άραγε ποια είναι η καθημερινή μας στάση προς το περιβάλλον και τη φύση; Ήρθε μήπως ο καιρός να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε τη σύνδεσή μας με το περιβάλλον και να αναπτύξουμε μια βαθύτερη συνείδηση για τη φύση και τον πλανήτη μας;

#ZeroPlastic    #ZeroWaste    #GlobalWarming    #GreenEnergy    #ClimateAction

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.